ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Η Οικογένεια Αγαπητός (της οποίας η επιχειρηματική δραστηριότητα αρχίζει με τους αδελφούς Ιωάννη και Βασίλειο) ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με την επιβατική ελληνική ακτοπλοΐα από τις αρχές του '60, με την ίδρυση της AGAPITOS LINES. Η εταιρία είχε την ιδιοκτησία, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός στόλου οχηματαγωγών πλοίων. Η επιχείρηση ενισχύθηκε κατά πολύ, όταν ο Κωνσταντίνος και ο Αντώνης (αντίστοιχοι γιοι των Γιάννη και Βασίλη), μπήκαν στην οικογενειακή επιχείρηση μετά την ολοκλήρωση των ναυτιλιακών σπουδών τους. Από το 1964 έως και το 1992, οι δραστηριότητες των ναυτιλιακών γραμμών της εταιρίας επεκτάθηκαν στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τα δρομολόγια. Έτσι η AGAPITOS LINES έγινε, μέσα σε αυτά τα χρόνια, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της αγοράς.

Το 1992, τα αδέλφια Γιάννης και Βασίλης χώρισαν τους δρόμους τους.
Ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κωνσταντίνος ιδρύουν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA) με τον Κωνσταντίνο στο τιμόνι, ως Διευθ. Σύμβουλος της εταιρίας. Με τη μακρόχρονη εμπειρία της Οικογένειας στο χώρο, η AEFA επικεντρώθηκε στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και στην καινοτόμο διαχείριση, ώστε να δημιουργήσει μια εταιρεία ικανή να μεγαλώνει, ενώ, την ίδια στιγμή, να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας ταχύτατα μεταβαλλόμενης αγοράς. Η εντυπωσιακή επέκταση και ανάπτυξη της AEFA, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μια απόδειξη των προσπαθειών των ανθρώπων της, να εκτελεί με το στόλο της αναδυόμενα και προσοδοφόρα δρομολόγια μεταξύ του Πειραιά και των νησιών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και των Πάρου, Νάξου, Ίου, Σαντορίνης.

Το 1998, η AEFA εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση 4 πλοίων.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins (αργότερα, μετονομαζόμενη σε Hellas Flying Dolphins και, σήμερα, γνωστή ως Hellenic Seaways). Ο Κωνσταντίνος Αγαπητός, όντας ο μοναδικός μέτοχος της AEFA κατά το χρόνο της εξαγοράς, γίνεται και ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος σε αυτή τη νέα εταιρία.